Vælg kundetype

Vælg om du vil handle som privat eller erhverv.

 
Peber sort - hel - 500 g
Facebook Del denne vare på Facebook!

Peber er, sammen med salt, fast tilbehør på danske spiseborde. Peber er det krydderi i verden, der anvendes i størst mængde i madlavningen. Kulinarisk fås den bedste pebersmag, hvis maden krydres med friskkværnet peber.

Peber (Piper nigrum) er en stedsegrøn, klatrende busk, der stammer fra Indien. Peberkornene er plantens frugt. Det er en og samme plante, der producerer både sorte, hvide og grønne peberkorn.

Peber dyrkes i lande med tropisk og subtropisk klima. Cirka 80 procent af produktionen foregår i Asien, men også Brasilien, Kina og Malaysia dyrker peber.

Sort peber er umodne bær, som tørres og bliver mørke og rynkede. Sort peber er et af de krydderier, som forhandles mest i hele verden. Sort peber har en skarp, stærk smag, som efterfølges af en varm, træagtig smag. Fås som hele peberkorn, groft peber og stødt (pulveriseret) peber. Af hensyn til madens udseende anvendes sort peber mest i mørke retter.

Hvid peber er de modne, afskallede bær, som er tørret. Hvid peber er skarpere i smagen end sort peber, men mindre aromatisk. Fås også som hel og stødt peber. Det anvendes i lyse retter og i marinader, hvor man ikke ønsker, at peberet skal ses som ”sorte prikker” i maden.

Grøn peber (Madagascarpeber) er umodne bær, som er behandlet, så den oprindelige, grønne farve er bevaret. Grønne peberkorn har grundlæggende samme smag som tørret sort peber, men de er desuden skarpe, næsten syrlige i smagen. Grønne peberkorn forhandles i glas, hvor de ligger i en salt- eller eddikelage eller som frysetørrede i små dåser fra velassorterede supermarkeder og specialkøbmænd. Er velegnede til fedt kød, som fx and og til smør- og flødesaucer.

Rosa peber (Rosépeber) er faktisk ikke en pebersort, men derimod et bær fra en anden plantefamilie (Schínus terebinthifolius og Schinus molle), som vokser i troperne. Rosa peber kan også købes i lage; kaldes røde krydderbær. Rosa peber kan give allergiske reaktioner som åndenød, trykken for brystet og mavesmerter. Den har en aromatisk og lidt sød, parfumeret smag. Kan anvendes til fisk, kød og desserter. Er især god sammen med chokolade og kakao


Varenummer:  1220400481
 
Pris pr. Stk. 159,00 DKK
 
 

Søg og find

se ugens tilbud
Kundekonto
 
 
 
Opret dig her!
 
Kundekonto
  
Dankortbetaling
Betalingskort